2013. január 19., szombat


XVIII.


Gonzalo, Vivien és a kórház igazgatója együtt léptek ki a vezetői iroda ajtaján.
- Köszönjük, hogy körbevezetett minket a kórházban, señor Mabhida. - mondta Gonza az igazgató felé fordulva.
- Megtiszteltetés, hogy Ön é s a kedves barátnője meglátogattak minket. A nagylelkű adományért pedig külön hálásak vagyunk. Minden cent hatalmas segítség a betegeknek.
- Vannak még támogatóik? - kérdezte Vivien, Allerton felé terelve a beszélgetés irányát.
- Igen, egy gazdag angol, aki Durbanben él. A neve Lord Arthur Allerton. Többek között a gyógyszerkereskedelemben vannak érdekeltségei. Van egy alapítványa, amin keresztül havonta támogat minket. Eznekívül olcsóbban kapunk gyógyszereket is a segítségével.
- Remek ember lehet ez a lord. - mosolygott Vivien, de a hangjában megbúvó cinizmust csak Higuaín vette észre.
- Nos, segít nekünk. Mi pedig cserébe tőle szerezzük be a gyógyszerkészletünk nagy részét.
- Természetesen. - bólogatott Vivien és tovább faggatózott. - feltűnt, hogy sok gyerek várakozik vizsgálatra rubeolás kiütésekkel.
- Igen, sajnos néhány hónapja felütötte a fejét a járvány. Lord Allerton közbenjárásával tudtunk beszerezni elegendő lázcsillapító és gyulladáscsökkentő gyógyszert, de a gyerekek valamiért nehezen gyógyulnak. Igyekeztünk minél több gyereknek védőoltást is adni, de ennek ellenére sok a megbetegedés. Még vizsgáljuk, hogy mi lehet az oka, de furcsa tünetek is felmerülnek, amelyek egyébként nem jellemzőek a rubeolára. Például a hányás.
- Valóban? És nem lehet, hogy az a gyógyszer mellékhatása?
- Nem tartom valószínűnek. Természetesen ezt is igyekszünk megvizsgálni lehetőségeinkhez mérten, de én nem hiszem. Hiszen a lordtól csak bevizsgált gyógyszereket kapunk, és ez a mellékhatásuk nem ismeretes.
- Hát persze. Ezt nem kétlem. -bólogatott Vivien.
- Señor Higuaín, lehetne még egy kérésem? - nézett az igazgató a focistára.
- Mondja csak.
- A kórház dogozói és a gyerekek örülnének néhány közös csoportképnek egy ilyen híres focistával. Lehet róla szó?
Hát hogyne. Szívesen. - mosolygott Gonzalo.
- Akkor ti menjetek csak fotózkodni, én pedig addig megkeresem a női szakaszt. - veregette meg Vivien a két férfi vállát.
- A folyosó végén jobbra a negyedik ajtó. Az a személyzeti mosdó. - igazította el a doktor.
- Köszönöm. - mondta Vivien, majd elindult a mutatott irányba.
- Gonzalo és a doktor a kórtermek felé vették az irányt, és amikor eltűntek az egyik ajtó mögött, a lány visszafordult a folyosóról. Lement az alagsorba, és ott hamar megtalálta a gyógyszerraktárat. Elővette a kulcsot a zsebéből, amit akkor csent el, mikor Gonzalo és doktor Mabhida a kórház pontos nevét egyeztették a csekk helyes kitöltéséhez. Kinyitotta a raktárajtót és belépett a hűvös helyiségbe. Azonnal az iratszekrényhez ment és kutakodni kezdett. Megtalálta a kórházi gyógyszerlistát, és kikereste rajta azt, amit a rubeola kezelésére használnak. Elvett egyet a lista másolatai közül, majd tovább kutakodott. Egis felkeltette az érdeklődését. Szerencsére mindenből készített másolatot a titkárnő, így ebből a dokumentumból is. Vivien elvett egyet. Ekkor hangokat hallott a folyosón. Az egyik polcon megtalálta a gyulladáscsökkentőt, és abból is magához vett egy dobozzal, majd az ajtóhoz lopakodott és óvatosan kinézett rajta. Mivel addigra már senkit nem látott, összehajtogatta a papírokat, és a gyógyszerrel együtt a táskájába rejtette őket, majd kilépett a raktárból, és gondosan visszazárta az ajtót. Felsietett a lépcsőn és újra a földszinten találta magát. Megkereste Gonzaloékat. Az argentin éppen a gipszelőben fényképezkedett néhány kisgyerekkel, akiket a törött kezük, vagy lábuk miatt kezeltek éppen. Az egyik bőszen mutogatta Gonzalonak, hogy ő bizony focizás közben törte el a hüvelykujját, amikor ráesett. Vivien megállt az ajtóban és mosolyogva nézte, ahogy Gonzán csüngenek a gyerekek, ő pedig mindenkinek aláírást osztogat, és a nyelvi nehézségek ellenére igyekszik kommunikálni velük.
Félóra múlva elköszöntek mindenkitől és visszamentek a panzióba. Útközben Gonzalo kifaggatta Vivient.
- Nos, Miss Marple, hol voltál pisilés helyett?
A lány ránézett, és közben próbálta leplezni a ravasz vigyort, ami kiragadt az arcára, de nem sikerült.
- Honnan tudod, hogy nem a mosdóban voltam? - kérdezett vissza.
- Jaj, Vivien. Az egy dolog, hogy még nem régóta járunk, de ezt a sunyin mosolygó arcodat már felismerem. Egyébként meg miért csúsztattál volna egy kulcsot doktor Mabhida köpenyzsebébe, mikor búcsúzásképpen megölelted?
- Szerinted ő is észrevette? - húzta el a száját Vivien.
- Nem hiszem. Ahogy azt sem, amikor elloptad az irodájából. - rázta meg a fejét Higuaín.
- Akkor jó. - fújta ki a levegőt a lány. - Te viszont úgy látom szemmel tartasz.
- Igen, mert jobb, ha tudok minden lépésedről, nehogy bajba kerülj.
- Úgyis elmondtam volna neked.
- Azt nem kétlem. Na ki vele, mit találtál?
- Na ezt figyeld. - mondta Vivien, és előszedte a táskájából a papírokat és a gyógyszert. - Ez az a gyulladáscsökkentő, amiről a doki beszélt. Szerintem ez okozza náluk a hányást, pedig nem szerepel a mellékhatások között. Ez pedig egy lista az összes gyógyszerről, amit a kórházban használnak. Na és itt van ez a másik lista. Nézd! - dugta oda a papírt a lány Gonzalo orra alá.
- Ha jól látom, ez a szállítólevél. - forgatta az iratot az argentin.
- Igen. Nézd a harmadik sort.
- Paul Hillard? Az meg ki a tököm?
- Szerintem Allerton jobbkeze. Ez fontos nekünk. Allertonról nehezen találnánk bármit is, de ha ez a Hilard intézi az ügyeit, őt nagyobb eséllyel kaphatjuk el. Ha ellene találunk bizonyítékot, hátha köpne a lordról is.
- Uhh, Vivien, ez nehéz ügy. És mi van, ha ez a Paul Hillard nem tudja, hogy piszkos dolgokban vesz részt?
- De egy próbát megér. - mosolygott a lány.
- Na jó, figyelj. Alkut ajánlok.
- Jaj ne, Gonza.
- Hallgass végig. - mondta határozottan Higuaín, mikor megálltak a panzió bejáratánál. - Utánanézünk ennek a Hillard nevű muksónak, de ha nem találunk semmit, akkor felhagysz ezzel a dologgal.
- Gonzalo, ez az alku nem tetszik nekem. - tette csípőre a kezét Vivien.
- De még nem mondtam végig doktornő, úgyhogy várjál. - parancsolt rá az argentin. - Szóval amíg utánanézünk Hillardnak, elküldjük a gyógyszer nevét és adatait egy ismerősömnek, aki szekértő a témában, és olyan információkat is meg tud szerezni, amit egy átlagos orvos nem. Ha gáz van a tablettákkal, ő majd küld róla hivatalos véleményt. Jó lesz így?
- Rendben van. - mondta lehangoltan a lány.
- Szuper. Hány óra van?
- Délelőtt tizenegy. - nézett Vivien a karórájára.
- Akkor most eszünk valamit a szobánkban, aztán szeretkezünk egy jót, és olyan fél kettő körül megint kihajózhatunk, mert úgy érzem, hogy ma délután valami irtó fontosat fogunk találni. - vázolta fel mosolyogva a tervét Higuaín, majd átkarolta a meglepett arcot vágó lány vállát, és a recepcióról elkérve a kulcsot, felmentek a szobájukba. Gyorsan rendeltek két adag steaket, és miután elfogyasztották, Gonzalo elpakolta a papírdobozokat, Vivien pedig elhelyezkedett az ágyon, és elővette Sir James Frank naplóját, hogy tovább olvassa.

„1621. április 27.-e
Hatalmas vihar dúl a tengeren. A hajó kisebb léket kapott egy zátonyon, de a matrózok szerencsére meg tudták javítani. A fiú, akit felvettünk a fedélzetre, kétheti tudatlanság után végre magához tért. Kifaggattam, kiderült, hogy a Szundaran családnál szolgált, és amikor néhány hónapra át akartak jönni Afrikába, az ő hajójuk is léket kapott és elsüllyedt. Egyedül ő élte túl, mert volt ideje felkapaszkodni az árbóc tetejére, aztán pedig beszállni a csónakba. A vízen hánykolódva még meglátta a családfőt a címerrel a nyakában, és mivel a gazdájának ez olyan fontos volt, magához vette, nehogy a tenger martalékává váljon a medál is. Azt mondta, csak annyit tud, hogy valaminek a kulcsa...”
Vivien belemélyedt az olvasásba, és csak akkor eszmélt fel, amikor az időközben visszatérő Gonzalo tenyerét megérezte a vádliján. Az argentin felmászott az ágyra, és közben a lány belső combját puszilgatta.
- Na, Higuaín. - nevetett Vivien. - A naplót akarom olvasni. Most derült ki, hogy mi van a medállal és a hajótörött fiúval. - mondta, de közben tovább nevetett, mert a focista ajkai már a hasánál jártak. Gonza Felnézett, majd kivette a naplót Vivien kezéből és óvatosan, nehogy baja legyen, letette az ágy mellé a földre.
- Az az iromány majdnem négyszáz évet várt a tenger fenekén, hogy alaki megtalálja. Én viszont négy percet se bírok ki, annyira vágyom rád, szóval az olvasgatást most elhalasztjuk, kicsi doktornőm. - mondta, majd a lány fölé hajolt és megcsókolta.
- De mi van, ha a következő fejezetben már van valami a Tigris Trónról és... - magyarázott bele a csókba Vivien, de közben megérezte az argentin ujjait a legérzékenyebb pontján, és borzongás futott végig a testén. - Szemét perverz disznó. - mondta sértődést színlelve.
- Nem, Gonzalo Gerardo Higuaín. - válaszolta a focista huncut mosollyal, és megszabadította Vivient a pólójától, hogy érezhesse a lány bőrét a sajátján...




Délután újrakihajóztak, hogy ismét lemerüljenek a tenger mélyére. Egyre távolabb haladtak a parttól a terület feltérképezése közben.
- Folytassuk ezen a helyen. Nincs messze az árboctól, amit tegnap találtunk. - mondta Vivien, Gonza pedig bólintott és leállította a motorcsónakot. Beöltöztek, majd a vízbe ugrottak. Körülbelül egy óra kutatás után még semmit sem találtak, így feljöttek, hogy pihenjenek egy kicsit, és ellenőrizzék az oxigénpalackokat.
- A térkép szerint a hajó tizenöt kilométerre innen süllyedt el. Ha a számításaim helyesek, akkor az áramlatok idáig sodorták, és a főárbocot is megtaláltuk. Hol lehet? - dörzsölgette a homlokát Vivien.
- Nem lehet, hogy mélyebben van? Talán nem merültünk le eléggé.
- Nem tudom, a francba is. Az a nyomorult francia ránk fog találni.
- Nyugi, bonita, megtalálod a hajót. Gyere, menjünk vissza a víz alá. - biztatta Higuaín, Vivien pedig bólintott egyet, majd újra felvették a palackokat, és beugrottak a vízbe.
Körülbelül félóra múlva a lány észrevett valamit, és vadul integetni kezdett Gonzának, aki a mutatott irányba nézett. Egy víz alatti barlang szája felé úsztak. Mikor odaértek, óvatosan közelítették meg a bejáratát, vigyázva, nehogy valami veszélyes tengeri ragadozóval találják szembe magukat. Mindketten világítottak a fejükre szerelt víz alatti lámpával, és lassan beúsztak a barlang belsejébe. Belül hatalmas tér volt, olyan, ami kívülről nem is tűnt fel, és mintha egyre lejjebb haladtak volna a tenger mélye felé. Egyszer csak Gonzalo valami csillogóra lett figyelmes a homok alatt. Odaúszott, majd elkezdte kiásni a tárgyat. Néhány másodperc múlva egy aranyrudat tartott a kezében. Először csak nézte, és szépen lassan ő maga is megértette, milyen érzés a régészeknek ha megtalálják, amit keresnek. Eszeveszettül integetni kezdett Viviennek, aki gyorsan mellé úszott. Egymásra néztek a búvárszemüvegen keresztül, majd elkezdtek kézzel ásni a környező homokban, és egyre több aranyrudat találtak, illetve egy ládát, tele drágakövekkel. Még beljebb úsztak a barlangban és ekkor olyan látvány tárult eléjük, amitől Gonzalonak tágra nyílt, Viviennek pedig könnybe lábadt a szeme. A Princess Leila négyszáz éve a tenger fenekén heverő roncsa az oldalára fordulva, de még így is méltóságteljesen feküdt előttük a víz alatti félhomályban. Óvatosan, de amennyire csak lehet, megközelítették a hajót, és ekkor újabb két ládát pillantottak meg. Úgy gondolták, eleget láttak és ennyi már elég, hogy értesítsék a durbani múzeumot. Vissza akartak úszni a felszínre, de ekkor Vivien még valamit észrevett, ami félig kikandikált a homok alól. Kiásta, és nem hitt a szemének. A Szundaran család medálját tartotta a kezében. Megmutatta Gonzalonak, majd felúsztak a vízfelszínre és bemásztak a csónakba. Gyorsan leöltöztek és kicsit megszárítkoztak néhány törülköző segítségével. Gonza odalépett a lányhoz, egymás szemébe néztek, majd szorosan átölelték egymást.
- Nem hiszem el, megtaláltuk. - sírta el magát Vivien az argentin vállába temetve az arcát.
- Igen, megtaláltuk. Már értem ezt az érzést. Fantasztikus. Te pedig zseniális vagy.
- Te meg egy látnok vagy. - válaszolta Vivien. - Ma tényleg valami fontosra bukkantunk. Magára a Leilára.
- A mobilomról gyorsan telefonálok a múzeumnak, és megadom a koordinátáinkat, hogy jöjjenek ide. - engedte el Higuaín a lányt.
- Jól van. - bólintott Vivien, majd leroskadt a csónak egyik végébe, és csak bámult maga elé. A történelem illata újra betöltötte a levegőt körülötte és annyira elbódította, hogy forgott vele a világ. Talán még hallucinált is, mert amikor felnézett, hirtelen Ben áttetsző alakja ült mellette és mosolygott rá. Vivien nem ijedt meg, hanem visszamosolygott és odasuttogta a fiúnak: „Megtaláltuk.” Ben csak mosolygott, majd ránézett az izgatottan telefonáló Gonzalora és bólintott egyet. Aztán eltűnt, mintha ott sem lett volna. Pedig Vivien tudta, hogy ott volt. A lelke jelen volt, és ő is vigyázott rájuk. A lány azt is tudta, mit jelent a bólintás. Beleegyezést...
Vivien magához tért, és eszébe jutott a medál, amit a csónak aljába tett be, amíg elöltöztek. Most újra elővette és a tenyerébe fogta. Mutatóujjával letisztította róla a sarat, majd nézegetni kezdte. Gonzalo mellé ült, átkarolta a vállát, és adott egy puszit a lány arcára.
- Hamarosan itt vannak a múzeumból.
- Nézd ezt. - mutatta felé Vivien a medált.
- Tudom. A hajót megtaláltuk, de ezzel még nincs vége...



8 megjegyzés:

  1. Te Lány....ilyet írsz nekem a fórumon, hogy kicsit gagyi...Hát te beteg vagy! Ez rohadtul jó lett!
    Vivien elképesztő :D Imádom ezt a csajt! :D Úgy előttem volt,hogy elcseni a kulcsot, elmegy picit kutakodni aztán visszamegy és visszacsempészi a kulcsot. Nagyon vagány! :) :D Gonzalo meg már milyen jól ismeri :D de még se eléggé. mert szerintem egyébként ajánlgathatja Viviennek azt az egyességet Hillarddal kapcsolatban, nem fog tudni akkor se nyugton maradni...
    A naplórészletet még mindig imádom. :)
    " - Szemét perverz disznó. - mondta sértődést színlelve.
    - Nem, Gonzalo Gerardo Higuaín. " - > Ezen nagyon jót nevettem. :D Nem Gonza drága, te akkor is egy perverz disznó vagy! :D :D
    Juj és végre megvan a hajó! :)Komolyan itt ujjongok, de úgy ahogy ég akkor se tettem, amikor először láttam az Indiana Jonest és megtalálta benne a Frigyládát. :) :D
    A Benes jelenet....Istenem az vitte a pálmát! :) A kedvenc jelenetem. :)
    Váááááárom a folytatást!!!!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én mindig gyengusznak érzem egy kicsit az írásaimat, és ezzel se volt másképp, de ha neked tetszett, akkor örülök!:)
      Vivien nem bír megmaradni a fenekén. Gonza próbálja kicsit visszafogni, de hát elég önfejű a csaj. Pedig nem ártana, ha néha hallgatna az argentinra...Na de majd meglátjuk!:P:)
      Egyébként ugye tudod, hogy ki az a Paul Hillard?:)
      Most az se volt túl izgalmas, de Viven nem is tudta továb olvasni, mert hát ugye jött a perverz disznó...:P:)
      Hú, hát pedig az Indiana Jones azért jobb, mint az én kis történetem!:)
      Na az az egy jelenet, amivel talán elégedett vagyok!:)
      Igyekszem vele!:)

      Törlés
    2. nem is gyenguszok, sőt megint elég sokat fejlődtél. :) Amúgy ha szar, akkor én úgyis meg fogom mondani. :D
      Szerintem sem ártana....érzem hogy megint darázsfészekbe nyúl...
      Nem. Az gáz?
      Akkor rúgjam seggbe a Zurunkat, mert miatta lett rövid a naplórészlet? Jó. :D :D
      A te sztorid is jó :) HA már Indiana Jones...nekem feltett szándékom volt, hogy megtaláljam a Frigyládát. :D Még komoly kis terveket is szőttem, hogy miként megyek el Etiópiába megtudakolni, hogy mit őriznek azon a helyen ahol állítólag a láda van. na de zárójel bezár. :D
      Lehetsz is. :)
      Türelmes vagyok....egy darabig :D :P

      Törlés
    3. Köszönöm!:)Na ezért is érdekel mindig a véleményed!:)
      Nem gáz, de szerepelt már a történetben.:)
      Na nem, azért ne rúgd seggbe. Elvégre Vivien se ragaszkodott foggal-körömmel a naplóolvasáshoz...:P:)
      Ó,ilyen szándékaim nekem is voltak!Meg elsüllyedt kalózhajók megtalálása a Karib térségben!:)Aztán meg még bármi lehet!:)
      Hú, ez most célzás volt, hogy kapkodjam a löttyedt valagamat?:P:)

      Törlés
    4. Csak az igazat írtam. :) Na látod.:)
      Hoppá! lyukas az agyam.
      Akkor téged rúglak seggbe :D Nekem mindegy. XD
      Az is jó, de én a bibliai kincsekre álltam rá. :)Ennél merészebb csak az volt, hogy kutatni akartam a jeruzsálemi Templom-hegy alatti alagútrendszerben, ahová nem adnak ki engedélyt ilyesmire a Sziklamecset miatt az arabok. Meg voltam és vagyok róla győződve, hogy ott van valami....a Réztekercs alapján. Mindent amit lehetett elolvastam a Qumrani tekercsekről, pláne arról.:)Kalózhajót találni kivitelezhetőbb, mint Frigyládát, Grált meg ilyeneket. ;)
      Igen. :D

      Törlés
    5. Annyira nem volt nagy jelenete...
      Te túlságosan beleéled magad ebbe a biztonsági őr szerepbe és itt asszonykodsz nekünk!:P:D:)
      Én egy rakás eltűnt kincs után akarok kutatni!Majd megmutatom azt a füzetet, amiből már másoltam be neked az Higus topicra, amikor jössz!:)
      Na jó, akkor majd igyekszem!:)

      Törlés
  2. Ó hát ez egy tökéletes rész lett! És pont! El sem hiszem, vagyis tudom, hogy még nincs vége, de megtalálták!! És ez a rész Benről... olyan szép... olyan igazi... nagyon tetszett!!
    Gonzalo pedig jól kitalálta az ebéd utáni programot is, én is benne lennék, de Vivien kisasszony miért beszél vele ilyen csúnyán amikor Gonzalito csak jót akar neki?? Ráadásul nagyon jót? Nem szép dolog csúnyán beszélni!! Főleg ilyen csúnyán nem:
    "Szemét perverz disznó. - mondta sértődést színlelve.
    - Nem, Gonzalo Gerardo Higuaín."
    Nagyon szeretem a karaktereidet, hogy Vivien átlagon felüli és Gonzalo meg annyira kedves, okos... nagyon tetszik!!
    Már csak az foglalkoztat ki ez a Paul Hillard és vajon tudja-e mi folyik konkrétan a gyógyszerek körül.. Paul Hillard... hmm...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Már találkozhattál korábban Paul Hillarddal....:P:D
      Egyébként köszi a dicséretet!Örülök, hogy ennyire tetszik.:D

      Törlés